ΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ! ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΞΥΛΟ, ΧΟΡΟΣ! ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


Έβαλαν κόκκινες στολές και σκούφους και το ‘ριξαν στον χορό μες στην μέση του δρόμου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το κέντρο της Θεσσαλονίκης γέμισε με Αγιοβασίληδες που τραγουδούσαν και χόρευαν μπλοκάροντας την κυκλοφορία και δημιουργώντας κομφούζιο. Όμως οι οδηγοί αντί να κορνάρουν, να νευριάζουν και να βρίζουν, το διασκέδαζαν απίστευτα! Μάλιστα όπως θα δείτε στα πλάνα, μια γυναίκα οδηγός που την σταμάτησε ένας Αγιοβασίλης βγήκε από το αυτοκίνητό της και χόρεψε μαζί του το τραγούδι του Τζο Κόκερ «Υou can leave your hat on» από την ταινία 9 1/2 Βδομάδες που ακουγόταν στα μεγάφωνα κάνοντας τον κόσμο να φωνάζει από ενθουσιασμό!
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα από νωρίς το πρωί η συμπρωτεύουσα πλημμυρίζει από ψησταριές και μουσικές. Ο κόσμος γίνεται όλος μια παρέα και το κέφι δίνει και παίρνει. Ειδικά τις φετινές γιορτές την Νύφη του Θερμαϊκού έχουν επιλέξει πολλοί επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς το καλό φαγητό, τα αξιοθέατα και η μεγάλη αγορά της αποτελούν πόλο έλξης! Σαν την Θεσσαλονίκη δεν έχει!

Share