ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Η ΦΕΤΙΝΗ MADE IN GREECE ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ!!

 

Πάντα μου άρεσαν οι ταλαντούχοι άνθρωποι, αυτοί που τους αρέσει να παίρνουν το απλό και να το κάνουν σύνθετο. Οι άνθρωποι που κάνουν χειροποίητες δημιουργίες με οδηγό την φαντασία, το ένστικτο και την αγάπη. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν περάσει και από την ζωή μου είναι η σχεδιάστρια Δήμητρα Βουλγαρίδου. Με την Δήμητρα γνωριστήκαμε στην Μύκονο το καλοκαίρι του 2004. Απόφοιτη του τμήματος «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» συνέχισε τις σπουδές τελειώνοντας το τμήμα «Fashion Design and Styling». Έφυγε από την γενέτειρά της Θεσσαλονίκη και ήρθε στην Μύκονο την χρονιά που στην Ελλάδα όλα ήταν υπέροχα! Εδώ εργαζόταν στην boutique Furstenberg, ένα από τα καταστήματα που έχουν αφήσει ιστορία στον χώρο της μόδας στην Μύκονο, με συλλογές του Roberto Cavalli, των Dolce & Gabbana και πολλών άλλων γνωστών σχεδιαστών τις οποίες αγόραζαν διάσημοι Έλληνες αλλά και ξένοι. Μετά από αρκετά χρόνια εργασίας και έχοντας δεχτεί από την Μύκονο κυκλαδίτικες επιρροές αποφασίζει το 2016 να βγάλει την δίκη της συλλογή με χειροποίητες πετσέτες θαλάσσης την οποία και ονομάζει «Ethereal Mykonos».

 

 

 

-Ποιά είναι η γνώμη σου για τα ελληνικά προϊόντα;

-Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια αυξημένη ζήτηση από ξένους αλλά και από Έλληνες καταναλωτές για τα ελληνικά προϊόντα. Εμάς τους Έλληνες πάντα μας κέρδιζαν τα ξένα brands γιατί μάλλον τα εμπιστευόμασταν περισσότερο, με αποτέλεσμα να ενισχύουμε ξένες αγορές πέρα από την ελληνική. Η οικονομική κρίση, όμως, άρχισε να αλλάζει αυτή την κατάσταση και σήμερα παρατηρείται αύξηση στην ζήτηση ελληνικών προϊόντων καθώς και χειροποίητων ειδών. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως όταν αγοράζουμε ένα εισαγόμενο προϊόν ουσιαστικά δίνουμε το 70% των χρημάτων σε εργοστάσια άλλων χωρών, που απασχολούν αποκλειστικά χαμηλόμισθους αλλοδαπούς, ενισχύοντας έτσι τις οικονομίες των χωρών αυτών όπως για παράδειγμα της Κίνας, κάτι το οποίο είναι άδικο, μιας και από φορολογικής απόψεως τα δεδομένα της Κίνας είναι πολύ διαφορετικά από της Ελλάδας. Επίσης και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν στην Κίνα μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνες για την υγεία μας. Έτσι οι συγκρίσεις τιμών ελληνικών με κινεζικά προϊόντα είναι άτοπες μιας και διαφέρουμε σε πολλά. Στην Ελλάδα είχαμε πάντα αυξημένη την τέχνη, γι’ αυτό θεωρώ ότι τα ελληνικά χειροποίητα προϊόντα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα προϊόντα άλλων χωρών. Αντιθέτως, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους ξένους, αφού αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι το ελληνικό παραδοσιακό στοιχείο και η καλή ποιότητα!

-Ποιά η εμπειρία σου από την Μύκονο;

-Η Μύκονος ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Θυμάμαι πως κάθε χρόνο περίμενα να ξεκινήσει η καλοκαιρινή σαιζόν για να δω ανθρώπους με μοναδικό στυλ να περπατούν στα πανέμορφα σοκάκια της Χώρας. Πολλοί διάσημοι Έλληνες σχεδιαστές ζούσαν στο νησί χαρίζοντας έτσι ένα μοναδικό αέρα! Είχα την τύχη να προλάβω τα καλά χρόνια της Μυκόνου, όπως λέμε αυτοί που τα ζήσαμε, κάτι το οποίο σήμερα δεν υπάρχει λόγω της τουριστικής αλλαγής. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια τα εμπορικά καταστήματα στην Χώρα μιλάνε για μείωση τζίρων. Όλα κινούνται πολύ γρήγορα στο νησί των Ανέμων. Τα αφεντικά μου ήταν επίσης άνθρωποι που με στιγμάτισαν με το μοναδικό τους πάντα στυλ και την αυθεντική στάση ζωής τους. Έμαθα πολλά στην Μύκονο και κατάλαβα τι σημαίνει «εργάζομαι και αμείβομαι γι αυτό». Σήμερα βέβαια οι υπάλληλοι έχουν αέρα αφεντικού και δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει όλο αυτό. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για την Μύκονο, ένα νησί όπου παρά τις αλλαγές του δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσω, γιατί μολονότι τα τελευταία χρόνια η μισή μου καρδιά βρίσκεται στην Χαλκιδική, όπου και κάναμε τη φετινή μας φωτογράφηση, συγκεκριμένα στο υπερπολυτελές Miraggio Hotel & Spa, η άλλη μισή βρίσκεται στην Μύκονο, στον τόπο που αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα και που η ομορφιά του παραμένει ανεξίτηλη στον χρόνο, Είναι ένα μέρος με φοβερή ενέργεια που την νιώθεις κάθε στιγμή αρκεί να καταφέρεις να μπεις στους ρυθμούς που κάποτε αυτό σε οδηγούσε από μόνο του…

-Πες μας λίγα λόγια για την φετινή σου συλλογή.

-Φέτος για πρώτη φορά, πέρα από τις χειροποίητες πετσέτες και τα χειροποίητα βαμβακερά παρεό, πρόσθεσα και μια συλλογή με αέρινα ρούχα παραλίας. Το όνομα της συλλογής είναι «Ethereal Mykonos» και είναι εμπνευσμένο από τα υπέροχα δώματια Ethereal που βρίσκονται στο Αγράρι, μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Όλα τα ρούχα είναι σε boho στυλ διατηρώντας πάντα την θηλυκότητα της γυναίκας.

Share