Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ!


 

Κατεβάστε το video σε υψηλή ανάλυση κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Προσοχη πνευματικα δικαιώματα! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέσω του συστήματος re-embed του MykonosLiveTV σε ειδησεογραφικά portals καθώς και το κατέβασμα του βιντεο μόνο για τα τηλεοπτικά κανάλια! Η αναδημοσίευση σε πλατφόρμες διαμοιρασμού video (π.χ. YouTube, DailyMotion, Vimeo κτλ) απαγορεύεται ρητά.

Το Mykonos Live TV άφησε για λίγο το νησί των Ανέμων και ταξίδεψε στην Σκιάθο, που αποκαλείται και Μύκονος των Σποράδων λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της. Εκεί συνάντησε τον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος μας καλωσόρισε στον τόπο καταγωγής του και μας ξενάγησε στα αγαπημένα του σημεία. Πρώτος σταθμός οι Κουκουναριές, μια παραλία που είναι στην καρδιά του, όχι επειδή είναι η πιο μεγάλη ή η πιο τουριστική, αλλά επειδή εκεί μεγάλωσε από μικρός και στην συνέχεια δουλεύοντας. Στο κέντρο της πλαζ o νικητής του πρώτου Survivor διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια (από το 1994) την σχολή θαλάσσιων σπορ Salto Water Sports στο πλευρό του συνέταιρού του, Παναγιώτη Μυγδαλάκη. Στις δραστηριότητες της σχολής περιλαμβάνονται ιδιωτικές κρουαζιέρες στις Σποράδες αλλά και σε μικρές νησίδες γύρω από το Πήλιο και την Εύβοια με το μήκους 10 μέτρων φουσκωτό σκάφος ”Άρχων”. Πίσω από την παραλία υπάρχει ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, ο μόνος βιότοπος κουκουναριάς που βρίσκεται στην Μεσόγειο σε νησί, ενταγμένος ως προστατευόμενη περιοχή, στο δίκτυο Natura 2000. Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί χώρο προπόνησης και ηρεμίας για τον αγαπημένο Ντάνο, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να προστατεύεται ως κόρην οφθαλμού ώστε να τον απολαμβάνουν ντόπιοι και επισκέπτες. Επόμενη στάση στο βόρειο τμήμα του νησιού η παραλία Λαλάρια, μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας και από αυτές που έκαναν την Σκιάθο διάσημη σε όλο τον κόσμο. Τα τυρκουάζ νερά της, τα στρογγυλά ολόλευκα βότσαλα που την καλύπτουν, ο επιβλητικός κάθετος βράχος που σχηματίζει έναν κλειστό κόλπο και ένας μικρότερος βράχος στην άκρη της παραλίας που εκτείνεται μέσα στην θάλασσα και σχηματίζει μια πύλη (Τρύπια Πέτρα) προκαλούν θαυμασμό στους επισκέπτες, που φτάνουν εδώ μόνο διά θαλάσσης με το φουσκωτό “Άρχων”, με τα τουριστικά καραβάκια από το λιμάνι ή νοικιάζοντας κάποιο σκάφος. Στις must παραλίες για κάποιον που θα βρεθεί στην Σκιάθο είναι και το Μαντράκι, επίσης στο βόρειο τμήμα του νησιού, προσβάσιμη με το αυτοκίνητο. Τελευταίος σταθμός η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ψηλά στο βουνό, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το λιμάνι. Ένα μέρος που, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος, το επισκέπτεται από την νεαρή του ηλικία, που έχει τεράστια σημασία για εκείνον και που έχει την ευκαιρία να συναντά τον πατέρα Ιωσήφ, ηγούμενο της Μονής, ο οποίος είναι παλιός του συμμαθητής. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος την τελευταία τριετία έχει αναπτύξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο ως ιδρυτής και πρόεδρος του ‘’Φύλακα Άγγελου’’ που σκοπό έχει να βρίσκεται δίπλα σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά. Και φαίνεται πως ένας φυλακας άγγελος όπως ο Γιώργος έχει τον παράδεισό του, την Σκιάθο.

Ευχαριστούμε θερμά το Skiathos Palace (www.skiathos-palace.gr) για την υπέροχη φιλοξενία και την Halivelakis Rent A Car (halivelakis.gr) για την δωρεάν παραχώρηση αυτοκινήτου για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Views: Loading..

Share