ΣΑΡΩΣΕ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟΥ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ ΜΕ 16 ΜΕΤΑΛΛΙΑ


 

Κατεβάστε το video σε υψηλή ανάλυση κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Προσοχη πνευματικα δικαιώματα! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέσω του συστήματος re-embed του MykonosLiveTV σε ειδησεογραφικά portals καθώς και το κατέβασμα του βιντεο μόνο για τα τηλεοπτικά κανάλια! Η αναδημοσίευση σε πλατφόρμες διαμοιρασμού video (π.χ. YouTube, DailyMotion, Vimeo κτλ) απαγορεύεται ρητά.

Εξαιρετική παρουσία είχε η Μύκονος στο πρόσφατο Κύπελλο Ελλάδας Brazilian Jiu Jitsu, καθώς η ομάδα του νησιού κέρδισε την πρώτη θέση στις παιδικές κατηγορίες και την δεύτερη στην γενική κατάταξη κατακτώντας συνολικά 16 μετάλλια (11 χρυσά, πέντε αργυρά και ένα χάλκινο). Το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου είναι μια πολεμική τέχνη που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθιση. Δεν βασίζεται στην ωμή δύναμη αλλά σε τεχνικές εδάφους ενεργοποιώντας σώμα και πνεύμα. Από το 2017 η Μύκονος κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλες τις διοργανώσεις brazilian jiu jitsu που συμμετέχει κατακτώντας πολλές διακρίσεις και κάνοντας περήφανη την τοπική κοινωνία που βλέπει τα παιδιά της να αγωνίζονται με μαχητικότητα, σθένος και αποτελεσματικότητα. Γεγονός πολύ ελπιδοφόρο σε μια εποχή που η νεολαία σπαταλάει ατέλειωτες ώρες από την ζωή της μπροστά σε μια οθόνη σερφάροντας στο Ίντερνετ ή παίζοντας videogames.
Ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος συνάντησε και συνομίλησε με τον πρωτεργάτη των επιτυχιών, τον προπονητή της ομάδας Mykonos BJJ, Γιάννη Μπλούτη. Ύστερα από χρόνια επιτυχημένης καριέρας ως αθλητής στον χώρο των πολεμικών τεχνών, από το 2015 έχει δημιουργήσει την δική του σχολή jiu jitsu στο νησί των Ανέμων, που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Ο κ. Μπλούτης ο οποίος μυήθηκε στον κόσμο των πολεμικών τεχνών την δεκαετία του ‘80 παρακολουθώντας σε βιντεοκασέτες τον Bruce Lee ή τον Jackie Chan, μιλάει για τις επιτυχίες της ομάδας της Μυκόνου, για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου και γενικότερα ο αθλητισμός στους αθλητές και στις οικογένειές τους ενώ προτρέπει τους γονείς να “σπρώξουν” τα παιδιά τους στο brazilian jiu jitsu γιατί είναι ένα άθλημα ασφαλές, με όρια, που τονώνει την αυτοπεποίθηση και αποτελεί αντίδοτο στην εξάρτηση από το Διαδίκτυο.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τους αθλητές και τα μετάλλια που κέρδισαν στο πρόσφατο Κύπελλο Ελλάδας Brazilian Jiu Jitsu: 1η θέση, χρυσό μετάλλιο και Κυπελλούχοι Ελλάδας αναδείχθηκαν οι Καραφίλης Αντώνης, Κονταράτος Γιάννης, Κονταράτου Χρυσούλα, Λιάπης Ορέστης, Ξυδάκη Αγγελική, Παπαριτσίδης Ηλίας, Παπαριτσίδη Βάλια, Πασαλιάδη Μελίνα, Πασαλιάδη Μαριάννα, Σιδερής Αντώνης και Χανιώτη Μαρία. 2η Θέση, αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Αθανασούλης Πέτρος, Καραδούκας Αναστάσιος, Λιάπης Ορέστης, Γιώργος Ντίκας και Σταυρακόπουλος Λεωνίδας. Τέλος 3η θέση, και χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Σιδέρης Νεκτάριος – Γιώργος.

Views: Loading..

Share